Gorenje mosógép hibakódok

E0: Nem megfelelő beállítások. A centrifuga fordulatszám-beállítás jelek világítanak a kijelzőn. Indítsd újra a programot! Ha a hiba az újraindítást követően is jelentkezik, akkor hívj szerelőt!

E1: A hőfok érzékelő meghibásodása. A centrifuga fordulatszám-beállítás jelek szabályos időközönként egyszer villannak fel a kijelzőn. A hiba oka, hogy a befolyó víz túl hideg. Indítsd újra a programot! Ha a hiba az újraindítást követően is jelentkezik, akkor hívj szerelőt!

E2: Ajtózár hiba. A centrifuga fordulatszám-beállítás jelek szabályos időközönként kétszer villannak fel a kijelzőn. Húzd ki a csatlakozót, majd dugb be ismét, és kapcsold be a mosógépet! Ha a hiba ezután is fennáll, hívj szerelőt!

E3: Vízbetöltési hiba. A centrifuga fordulatszám-beállítás jelek szabályos időközönként háromszor villannak fel a kijelzőn. Ellenőrizd, hogy nyitva van-e a vízbevezető szelep (a csap amin keresztül bejön a víz a mosógépbe). Nézd meg, hogy tiszta-e a vízbevezető cső szűrője. Ellenőrizd le, hogy nincs-e megtörve vagy eldeformálódva a vízbevetzető cső. Ha ezek közül minden rendben van, akkor még az is előfordulhat, hogy nem megfelelő a hálózatban a víznyomás. A nyomásnak 0,5 és 8 bar között kell lennie. Ha az említett hibalehetőségek közül egyik sem áll fenn (vagy fennállt, de megszűntetted), akkor nyomd meg a START/PAUSE/STOP gombot, hogy a program folytatódjon. Ha a hiba továbbra is jelentkezik, akkor hívj szerelőt!

E4: Motor hiba. A centrifuga fordulatszám-beállítás jelek szabályos időközönként négyszer villannak fel a kijelzőn. Indítsd újra a programot. Ha a hiba ismét jelentkezik, hívj szerelőt!

E5: Motor hiba. A centrifuga fordulatszám-beállítás jelek szabályos időközönként ötször villannak fel a kijelzőn. Indítsd újra a programot. Ha a hiba ismét jelentkezik, hívj szerelőt!

E6: Vízfelmelegítési hiba. A centrifuga fordulatszám-beállítás jelek szabályos időközönként hatszor villannak fel a kijelzőn. Indítsd újra a programot. Ha a hiba ismét jelentkezik, hívj szerelőt!

E7: Vízleeresztési hiba. A centrifuga fordulatszám-beállítás jelek szabályos időközönként hétszer villannak fel a kijelzőn. Ellenőrizd, hogy tiszta-e a szivattyú szűrője. Ha ez rendben van, akkor nézd meg, hogy nincs-e eltömődve a vízelvezető cső, vagy esetleg nincs-e eldugulva a lefolyó. Ellenőrizd, hogy a vízelvezető cső csatlakozása a megfelelő magasságban van-e. (A vízelvezető cső végének a padlótól mérve legalább 60 cm és legfeljebb 100 cm magasan kell lennie). Ha az említett hibalehetőségek közül egyik sem áll fenn (vagy fennállt, de megszűntetted), akkor nyomd meg a START/PAUSE/STOP gombot, hogy a program folytatódjon. Ha a hiba továbbra is jelentkezik, akkor hívj szerelőt!

E10: Vízszint-érzékelő hiba. A centrifuga fordulatszám-beállítás jelek és az ECOCARE jelfény folyamatosan világítanak a kijelzőn. Húzd ki a csatlakozó kábelt az aljzatból (azaz húzd ki a gépet a konnektorból), majd dugb be ismét, és kapcsold be a mosógépet! Ha a hiba ezután is fennáll, hívj szerelőt!

E11: Víz túlfolyás. A kijelzőn szabálytalan időközönként egyszer felvillannak, a centrifuga fordulatszám-beállítás jelek,az ECOCARE jelfény pedig folyamatosan világít. Ha a dobban a víz egy bizonyos szint felett van és a kijelzőn hibaüzenet látható, a mosási program megszakad és a készülék kiszivattyúzza a vizet a dobból. Indítsd el újra a programot. Ha a hiba megismétlődik, hívj szerelőt. Ha a dobban a víz egy bizonyos szint felett van, a kijelzőn pedig hibaüzenet látható, és a készülék még mindig adagolja a vizet, zárd el a vizet és hívj szerelőt.

E22: Hiba az ajtó bezárása közben. A kijelzőn szabálytalan időközönként kétszer felvillannak, a centrifuga fordulatszám-beállítás jelek,az TIMECARE jelfény pedig folyamatosan világít. Kapcsold ki a mosógépet, majd kapcsold be és indítsd újra a mosási programot. Ha a hiba ezután is fennáll, hívj szerelőt!

E23: Hiba az ajtó kinyitása közben. A kijelzőn szabálytalan időközönként háromszor felvillannak, a centrifuga fordulatszám-beállítás jelek,az TIMECARE jelfény pedig folyamatosan világít. Az ajtó be van csukva és nem lehet kinyitni. Kapcsold ki a mosógépet, majd kapcsold be újra. Ha a hiba még mindig fennáll, hívj szerelőt! Az ajtó manuális kinyitásáról itt írtunk részletesebben.