Bosch mosogatógép E24 hibakód

Bosch mosogatógépek esetén az E24-es hibakód a vízelvezetéssel kapcsolatos hibát jelzi, az ilyen jellegű hibának több oka is lehet.

A vízelvezető tömlő eltömődött vagy megtört

Állítsd a programválasztót OFF (ki) állásba, majd áramtalanítsd a készüléket (húzd ki a hálózati csatlakozót). Ellenőrizd, hogy a vízelvezető cső nincs-e megtörve.
Figyelem: Az elvezető tömlőből eltávozó víz akár nagyon forró is lehet. Mindneképpen óvatosan távolítsd el, nehogy a forró víz sérülést okozzon.
Az eltávolításhoz először is lazísd meg a tömlőbilincset a szifonon, majd óvatosan vedd le a vízelvezető tömlőt (Vigyázz, mert lehetséges, hogy víz is van benne, ami akár forró is lehet!)
Az eltávolított tömlőt tisztítsd meg, majd tisztítsd meg a csőszifon csapját is. A leeresztő tömlő végét tedd egy vödörbe, majd indítsd el a Drain (azaz Leeresztés) programot. Ha minden rendben van, akkor akkor csatlakoztasd vissza a leeresztő csövet a szifonhoz, és ellenőrizd, hogy nincs-e szivárgás.

A szivattyú eltömődött

Lehetséges, hogy a szivattyűt valamilyen idegen tárgy (pl. ételmaradék) eltömítette. Ekkor a szivattyú kitisztítására van szükség. Erről ide kattinva olvashatsz bővebben.