AEG mosógép ajtó kézi kinyitása

Bizonyos esetekben (akár egy áramszünet ideje alatt) előfordulhat, hogy AEG mosógépünk ajtaja nem nyílik ki. Ennek okairól ebben a bejegyzésben írtunk: AEG mosógép ajtaja nem nyílik ki

Ha a fenti bejegyzésekben írt ellenőrzéseket végrehajtottad, de az ajtó továbbra sem nyitható, akkor érdemes tudni, hogy a mosógép ajtaját manuálisan is ki lehet nyitni. A manuális (“vészhelyzeti”) nyitás lépései:

  1. Ellenőrizd, hogy a dob nem forog-e. Forgó dob esetén az ajtó kinyitása sérülésveszélyes. Minden esetben várd meg aíg a dob megáll!
  2. Ellenőrizd a mosógép dobjában lévő víz szintjét. Ha a vízszint túl magas, akkor az ajtó kinyitása során a víz a gépből kiömölhet. Ezt elkerülendő, az ajtónyitás előtt ereszd le a vizet a dobból! (Ha valamiért a víz leeresztése nem megoldható, akkor mindenképpen számíts rá, hogy jelentős mennyiségű víz fog a dobból kiömleni. Ellenőrizd, hogy a kijutó víz nem folyhat-e rá bármilyen elektromos eszközre, illetve nem okoz-e bármilyen kárt)
  3. Kapcsold ki a készüléket
  4. Húzd ki a hálózati csatlakozódugót a konnektorból
  5. Nyisd ki a szűrőfedelet (Ha a géppel szemben állsz, akkor a szűrőfedelet a készülék előlapjának jobb alsó sarkánál találod.)
  6. A szűrőfedél alatt található egy kis vésznyitó elem. Ezt tartsd lehúzva és eközben nyisd ki a mosógép ajtaját.
  7. Csukd vissza a szűrőfedelet